Bloemen & planten
Potplanten

Contact opnemen?

In kassen worden veel verschillende soorten groenten, fruit en kruiden gekweekt. Dankzij de ideale groeiomstandigheden kan dat het hele jaar door. Met onze machine kun je meerdere potmaten verwerken en in beide richtingen spreiden bij het terugplaatsen op de grond. Daarbij kunnen, afhankelijk van de potmaat en rij-afstand, tot wel 12.000 potten per uur verwerkt worden. Dit dek wordt ook weer bevestigd op hetzelfde onderstel van de machines die ook bij steenwolblokken gebruikt kunnen worden.

Pot uitzetmachine

IDEAAL Machinebouw heeft ook een uniek plateau ontwikkeld voor het oprapen en het uit elkaar zetten van ronde plastic plantpotten. Dit plateau met twaalf kettinggoten is geschikt voor aan potmaten en potkwaliteiten. Deze kunnen met hoge capaciteit in beide richtingen gespreid worden teruggezet op de vloer van de kas.

Bekijk product

Pot uitzetmachine diesel

Voor de containervelden in de buitenlucht heeft IDEAAL Machinebouw ook een machine ontwikkeld. Deze is weersbestendig en lichter van gewicht, waardoor hij de grond niet zal beschadigen. Er zijn verschillende plateaus beschikbaar met tien tot twaalf kettinggoten waarbij in beide richtingen de gewenste afstand ingesteld kan worden.

Bekijk product

Onze product voordelen

Arbeidsbesparing

Minder mankracht nodig voor dezelfde werkzaamheden 

Tijdsbesparing

Binnen no-time de potten opgepakt, verplaatst of verspreid

Elke gewenste plantafstand

Stel de afstand zelf in en maak optimaal gebruik van je ruimte

Alle potmaten

Pas het dek  aan aan jouw verschillende potmaten