Automatisering in
bloemen & planten

Contact opnemen?

Technologie wordt steeds belangrijker voor de land- en tuinbouw. Automatisering en optimalisatie van groeiprocessen zijn belangrijker dan ooit om een optimale kweek te krijgen. Ook kostenbesparing is een belangrijke factor voor kwekers, omdat het personeelstekort nijpend is. Daarom streeft IDEAAL Machinebouw naar innoverende oplossingen in de land- en tuinbouw die de machines en de mankracht efficiƫnt inzetten en rekening houden met het milieu.

Blokken

Steenwol leent zich er goed voor om planten te kweken. Daarom zijn steenwolblokken favoriet onder kwekers. Onze machines helpen bij het verplaatsen van deze blokken vanuit de productieruimte naar de kas, bij het uiteenzetten van de blokken in de kas of bij het transporteren naar de inpaklijn.

alle producten

Potten

In kassen worden veel verschillende planten in potten gekweekt. Dankzij de ideale groeiomstandigheden kan dat het hele jaar door. Met onze machine kun je meerdere potmaten oppakken en in beide richtingen spreiden bij het terugplaatsen. Daarbij kun je, afhankelijk van de potmaat en rij-afstand, tot wel 12.000 potten per uur verwerken.

alle producten

Trays

Plantentrays worden in de tuinbouw veel gebruikt en hebben invloed op de groei en kwaliteit van de planten. Omdat het handmatig oppakken, transporteren en neerzetten van planttrays intensief en zwaar werk is, heeft IDEAAL Machinebouw een tweetal unieke opraapsystemen ontwikkeld om dit proces makkelijker en minder arbeidsintensief te maken.

alle producten

Nieuws

Het laatste nieuws

IDEAAL is gesloten met Carnaval

IDEAAL is gesloten met Carnaval.

IDEAAL doet mee met de Jongeren Bedrijvendag

IDEAAL doet mee met de Jongeren Bedrijvendag

bekijk meer