Over IDEAAL

Contact opnemen?

Al 90 jaar zijn wij jouw partner voor machinebouw en -onderhoud in de land- en tuinbouwsector. Wij kijken naar nieuwe technologieën, duurzame materialen en effectieve oplossingen en ontwikkelen machines die jouw werk makkelijker en efficiënter maken en de arbeidsintensiviteit verlagen. Dankzij onze grote verscheidenheid aan unieke eigen producten en onze jarenlange ervaring, kunnen wij je voorzien van passend advies en de juiste machine. Dat doen wij op wereldwijd niveau.

Over ons

In deze markt wordt nog veel handenarbeid verricht, terwijl er op wereldwijd niveau steeds meer professionalisering en schaalvergroting plaatsvindt. Dat vraagt om innovatieve ontwikkelingen op het gebied van automatisering en daar ligt onze passie. Daarbij staan ergonomie en efficiëntie hoog in het vaandel. Dat is immers duurzaam, want zo kun je je machines, mensen en materieel optimaal en langdurig inzetten. Dat doen we in heel Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Ons management

Een team van vakkundige constructiebankwerkers, lassers, machinebouwers en besturingstechnici staan altijd voor je klaar om je te voorzien van passend advies en de juiste machine. 

Het management van het bedrijf bestaat sinds 2019 uit Pascal Maes en Koen Lemmen.

Pascal Maes

Operations Manager

contact

Koen Lemmen

Technisch Commercieel Manager

contact

Jacqueline Harthoorn

Financial Controller

contact

Geschiedenis

In 1932 ziet IDEAAL Machinebouw en Constructie het levenslicht in het Noord-Limburgse plaatsje Horst, toen nog als plaatselijke dorpssmid. In de loop der jaren ontwikkelden wij ons tot een volwaardig machinebouw- en constructie bedrijf en hebben we diverse (gepatenteerde) ergonomische systemen ontworpen en ontwikkeld voor de land- en tuinbouw die wereldwijd worden verkocht en gebruikt.

Onze voordelen

Arbeidsbesparing

Minder mankracht nodig voor dezelfde werkzaamheden.

Tijdsbesparing

Binnen no-time de potten, blokken en trays opgepakt, verplaatst of verspreidt.

Groot bediengemak

Bruikbaar voor vrijwel elk type,
afmeting of vorm.

Elke gewenste plantafstand

Stel de afstand zelf in en maak optimaal gebruik van je ruimte