Groenten & Fruit
Steenwolblokken

Contact opnemen?

Steenwol is een natuurproduct dat zich er goed voor leent om planten in te kweken. Het wordt gemaakt van vulkanisch gesteente, wat het een circulair en milieuvriendelijk product maakt. Daarom zijn steenwolblokken favoriet onder kwekers van groenten en fruit. Onze machines helpen bij het verplaatsen van deze blokken vanuit de productieruimte naar de kas, bij het uiteenzetten van de blokken in de kas of bij het transporteren naar de inpaklijn.

Blok uitzetmachine

Onze blok uitzetmachine verlicht het arbeidsintensieve werk bij het opkweken van jonge groenteplanten. Het dek van deze machine is geschikt om de blokken vanaf de pootlijn te laden en uiteen te zetten wanneer de planten meer ruimte nodig hebben. Dat is zowel lengte als breedte mogelijk.

Bekijk product

Blok opraapmachine

Onze blok opraapmachine is geschikt om de al op onderlinge afstand geplaatste planten op te rapen en ze vervolgens te lossen op de transportband van een inpakstation. Ook behoort het tot de mogelijkheden van dit plateau om de planten na het oppakken weer verder te spreiden op de grond als ze meer groeiruimte nodig hebben.

Bekijk product

Blok overzetmachine

Onze blok overzetmachine wordt gebruikt voor het het laden van de steenwolblokken vanaf de pootlijn, het transporteren ervan en het tegen elkaar wegzetten. Ook kan deze ze met een kleine afstand in de lengte spreiden. De kracht van dit plateau zit in zijn eenvoud: met minder onderdelen en bewegende delen is er bovendien minder kans op slijtage.

Bekijk product

Wisselkar

De machines van IDEAAL Machinebouw hebben allemaal hetzelfde onderstel waarop je bovenstaande plateau’s kunt monteren die alledrie verschillende functionaliteiten hebben. Zo kun je dezelfde machine zowel als blok uitzetmachine, blok opraapmachine, blok overzetmachine en pot uitzetmachine gebruiken. Dat is nog eens Ideaal! 

bekijk product

Onze product voordelen

Arbeidsbesparing

Minder mankracht nodig voor dezelfde werkzaamheden 

Tijdsbesparing

Binnen no-time de blokken opgepakt, verplaatst of verspreid

Elke gewenste plantafstand

Stel de afstand zelf in en maak optimaal gebruik van je ruimte

Groter bedieningsgemak

De machine is eenvoudig te bedienen en heeft meerdere dekken